(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Žemlovka (u nás říkáme "zemlbába")

Potřebné ingredience
5 housek(2-3 dny staré), cca 1/2 litru mléka, 4 vejce, 2 vanilkové cukry, cukr krupice, skořicový cukr, máslo asi 10 dkg, rozinky, zavařená sklenice nastrouhaných jablek(pokud nejsou čerstvá)
Postup přípravy
V mléce rozšlehám vejce a vanilkový cukr, housky nakrájím na plátky, zapékací misku vymažu změklým máslem, plátky namáčím v mléce a kladu do misky, po zaplnění dna posypu jablky(půlkou sklenice), posypu cukrem krupicí, rozinkami a jednou třetinou skořicového cukru, další vrstva namočené housky, druhá půlka jablek, rozinky, cukr krupice, jedna třetina skořicového cukru, poslední vrstva je namočená houska, posypaná cukrem a poslední třetinou skořicového cukru, poklademe plátky másla. Peču na 200 stupňů tak dlouho, dokud není horní vrstva křupavá. Ten cukr krupice se může samozřejmě vynechat, někomu se může zdát hodně sladké, ale muž jí má tak rád, tak proto ho dávám. Rozinky také nejsou nutné, jde to i bez nich, na chuti se nic nemění.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kocic
(upraveno)
20. 5. 2015, 17:12
výborná



nahlásit
tetakniha
(upraveno)
20. 5. 2015, 20:31
@kocic
Děkuji, jsem ráda, že Vám chutnala

nahlásit